Stobi winery

Middenin de prachtige natuur, dichtbij de archeologische opgraving van de eeuwenoude stad Stobi, ligt Stobi winery. Het wijnhuis is opgericht in 2009 en gelegen in de beroemde Tikveš regio. Een relatief jonge producent van wijn. De kwaliteit van de wijnen van Stobi wordt echter gegarandeerd doordat er gebruik gemaakt wordt van de eeuwenoude kennis van het wijnmaken. 

 

De wijngaard van Stobi winery omvat een gebied van 500 hectare waar in totaal 17 verschillende soorten druiven gerijpt worden. Stobi winery produceert rode,- witte- en rosé wijnen van zeer goede kwaliteit. De wijnen worden regelmatig bekroond met een award en verkocht in verschillende landen. 

 

Rode wijnen

Stobi winery produceert een grote variëteit aan rode wijnen. Deze worden gemaakt met de volgende rode druivensoorten: Vranec, Pinot Noir, Merlot, Shiraz en Petit Verdo. 

 

Witte wijnen

Naast het grote aanbod rode wijnen, heeft de winery een grote keuze aan witte wijn. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de witte druivensoorten Rkaticeli, Chardonnay en Muscat Ottonel. 

 

Rosé wijnen

Tot slot kent het wijnhuis een aantal rosé wijnen, welke worden gekenmerkt door hun mooie halfdroge tot droge wijnen.