Tikveš winery

In de Tikveš regio ligt het gelijknamige wijnhuis Tikveš Winery. Het wijnhuis is opgericht in 1885 en is de grootste van Macedonië. De door hen geproduceerde wijnen worden gezien als de beste van heel Zuid-Oost Europa en hebben veel onderscheidingen ontvangen.

 
Tikveš winery produceert een groot scala aan wijnen: zowel traditionele als (zeer) exclusieve wijnen. 

 

Traditionele wijnen

Wijnen die kunnen worden gekenmerkt als zeer toegankelijk en welke geproduceerd worden in de regio. Ze worden gemaakt met druivensoorten specifiek voor de regio zoals de Kratošija en de Vranec. Door deze twee druivensoorten met elkaar te vermengen ontstaat een heerlijke rosé wijn. Maar ook witte wijnen en rosé wijnen. Hierbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld de Temjanika of de Traminec. 

 

Exclusieve wijnen

Tikveš winery staat alom bekend om zijn (zeer) exclusieve wijnen. Onder de noemer ‘Tikveš Chateaux et Domaines’ worden deze wijnen geproduceerd in samenwerking met kleinere wijnhuizen in de Tikveš regio in hun eigen micro klimaat. Deze micro regio’s zijn Barovo, Bela Voda, Domaine Lepovo en het Franse wijnhuis Chateau de Gordon, gelegen in het zuidelijk Rhône gebied in Frankrijk. Deze exclusieve wijnen vallen regelmatig in de prijzen en worden al jaren geroemd door de wijnkenners.