Vinarija Ohrid

Algemene informatie
Vinarija Ohrid (Ohrid Winery), gelegen in de Ohrid-Strush wijngaard, is opgericht in 1958 en in eerste instantie was de productie gericht op bulkwijnen. Tegenwoordig is het een wijnmakerij die meer dan 6 miljoen liter wijn per jaar producteert van uitstekende kwaliteit. Het assortiment betreft rode-, witte- en roséwijnen welke in Ohrid en ver daarbuiten op de Balkan, zijn te verkrijgen. Een gedeelte van de druiven wordt geteeld in de bekende Tikveš-wijnregio. De vraneč druif wordt lokaal geteeld in Meseišta: een klein dorpje nét buiten Ohrid.


Onze motivatie
Zoals hierboven al aangegeven, wordt de vraneč druif geteeld in Meseišta dat nét buiten Ohrid ligt, net voorbij de luchthaven.  Meseišta is de geboorteplaats van mijn schoonmoeder en daarmee een dorp wat in ons hart zit. Met de aankoop van de wijnen van Vinarija Ohrid, ondersteunen wij de lokale wijnboeren in het dorp en hopen hiermee ons steentje bij te dragen aan de bestaanszekerheid van de inwoners van het prachtige bergdorpje.

Daarnaast zijn wij erg onder de indruk van de kwaliteit van de wijnen en willen dit onder de aandacht brengen van zoveel mogelijk mensen. De wijnen kenmerken zich door mooie volle smaken, zijn gangbaar en krachtig. Kortom, een must-try voor iedereen die van goede, lekkere wijn houdt.

 
Tijdens de rondleiding vertelt eigenaar Ivan gepassioneerd over de wijnmakerij, de druiven en de heerlijke wijnen.

Uitzicht over Meseišta met één van de vele wijngaarden in beeld en op de achtergrond het meer van Ohrid.

Impressie van Meseišta by night.

Ohrid, gezien vanaf het water.

Impressie van een straatje in het stadje Ohrid, met de specifieke Ohrid-huizen.